• Kamerarendszerek esetén minden esetben a helyszín és a megfigyelni kívánt terület, objektum határozza meg a megfelelő technológia használatát.
  Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, de összességében elmondható, hogy az IP rendszerek a korszerűbbek.
  Árban az AHD kamerák jóval olcsóbbak, azonban a kiegészítő eszközök használatával ( Video Balun, aktív-passzív csavartérpár átalakítók, erősítők és tápegységek ) már annyira minimális az árkülönbség, hogy személy szerint én az IP technológiát szoktam ajánlani. Kisebb rendszerek és viszonylag kis távolságok esetén, illetve ha nagyon fontos a real-time ( valós idejű ) élőkép akkor javasolt az AHD rendszer használata.
  IP rendszerek nagy előnye a PoE technológia ( Power Over Ethernet ) azaz a kamerák tápfeszültségét a kommunikációs kábelre ültetni és ezáltal egyetlen kábelen a kamerákat működtetni.
  További információkért keressen bátran!
 • Amennyiben megbízható gyártótól származó rádiós rendszerreől beszélünk, a válasz egyértelműen igen!
  Léteznek sajnos olcsón bereklámozott noname vezetéknélküli eszközök is, ezeket érdemes elkerülni. Általában 433MHz vagy kisebb frekvencián működnek, egyirányú kommunikációt folytatnak a központal, hatótávolságuk a válasz és főfalak, esetleg födém akadályok miatt minimálisak. Az érékelőkbe helyezett elemek nagyon gyorsan lemerülnek,Ezektől elvonatkoztatva a nagy gyártók sem véletlenül fejlesztik a rádiós riasztórendszereket.
  Használatuk néha elkerülhetetlen, hiszen nagyon sok olyan eset van ahol utólag kell esztétikusan kiépíteni megbízható behatolásjelző rendszert.
  Példának okáért ilyen lehet akár egy templom vagy múzeum, vagy akár egy frissen épült családi ház ahol nem megengedett a falak vésése, megfúrása, vagy éppen nincs lehetőség a vezetékrendszer kiépítésére.
  A rádiós rendszereket a gyártók úgy fejlesztik, hogy zavartalan frekvencián titkosított adatkommunikációval nagy távolságok (nyílt terepen akár 2000 m) áthidalására legyenek képesek. A kihelyezett érzékelők minimális energia fogyasztása mellett 7 évet működnek telepcsere nélkül. A központ és rendszer elemek között kétirányú kommunikáció folyik ezáltal a tulajdonos időben értesítést kap telefonjára arról ha bármelyik eszközzel probléma adódik, legyen az elem merülés vagy kommunikációs hiba.
  Ezek a rendszerek nyilván drágábbak, de azt gondolom ha a vésések és fúrások eltüntetésének költségét is beleszámoljuk akkor nem feltétlenül.
 • Kapuknál, legyen az szárnyas, úszó vagy éppen garázskapu csak az elektromos vezérlés kiépítését vállalom. Ez magába foglalja a vezérlés és a hozzá tartozó elemek, tartó konzolok, szenzorok felszerelését, a vezetékezést és a vezérlő paraméterezését. Minden nemű lakatos vagy mechanikus munkához kérem egyeztessen először egy lakatos szakemberrel.
 • Legtöbb esetben igen! Ennek az az oka, hogy a vagyonvédelem mint olyan megköveteli a MABISZ ( Magyar Biztosítók Szövetsége ) által elismert, elfogadott megbízható gyártók által forgalmazott termékeket szerelését. Továbbá ezeknek az elismert és minősített brandeknek van megfelelő gyártói támogatása, ami a különböző firmware frissítéseket, eszköz és szoftver támogatásokat és nem utolsó sorban a garanciát is magába foglalja.
  Noname termékek alkalmazása nem ajánlott!
 • Az épületautomatizálás ma már nem annyira ismeretlen fogalom. Egy újonnan épülő családi háznál már szinte alap elvárás az automatán vezérelt kapunyitások, a mozgásokra vagy időre kapcsolt világítások, fűtés vagy öntöző rendszerek működtetése és még sok más, az emberi fantáziára bízott feladat elvégzése.
  Mindez megvalósítható az általam telepített rendszerekkel. A SATEL központok nem csupán a vagyonvédelmi megoldásokra nyújtanak tökéletes megoldást, hanem egyben épületautomatizálási feladatokat is megvalósíthatunk velük, amiket programozható be- és kimenetek segítségével érhetünk el.
  Ez azért is jó megoldás mert nem kell külön riasztórendszert, és külön épületautomatizálási rendszert vásárolni. Ehhez azonban az kell, hogy előre gondolkodva, a már épülő de még a villanyszerelés ( alapszerelés ) előtt álló házunknál gondolunk arra, hogy mit is szeretnénk automatizálni.
  Ez azért fontos, hogy a villanyszerelő ezekhez az eszközökhöz is elfűzze a megfelelő kábelt a riasztóközpont dobozból.
  Természetesen utólag is kiépíthető a rendszer de ez a megoldás sajnos költségesebb.
 • Az összes ki és bemenetet láthatjuk a telefonunkról, akár onnan manuálisan is vezérelhetjük.
  Néhány példa automatizálásra
 • Redőny mozgatások ( időhöz kötve este automatikusan leenged, reggel automatikusan feljön )
 • Fűtés vezérlés ( Vannak már programozható termosztátok, de ennek a rendszernek az is a lényege, hogy mindent egy helyről vezérelhetünk. Nem kell ahány gyártó annyi alkalmazás és eszköz )
 • Öntöző rendszerek
 • Akvárium vezérlés
 • Garázs vagy utcakapu nyitások
 • Kaputelefonok és utca ajtó vezérlése
 • Világítások ( éjjeli folyosó fény, stb.. )
 • Kamerarendszerekkel való közös feladatok ( rendszám felismerésre kinyíló kapuk stb.. )