Telepítés és karbantartás
  • SOMMER kapuvezérlő rendszerek
  • Egyszárnyú
  • Kétszárnyú
  • Úszó/Tolókapu
  • Garázskapu
  • Gyártó által biztosított termék garancia + 2 év telepítési garancia
  • Karbantartási szolgáltatások

Miért épp Sommer?

A SOMMER márka minden termékére büszkék vagyunk, hiszen elérhető áron a legmagasabb minőségi színvonalat képviselik – ezáltal a komfortot, biztonságot növelik felhasználóik számára. Fontos, hogy tisztában legyünk ezekkel a minőségi szolgáltatásokkal, és ez alapján válasszunk márkát, meghajtást. A következőkben pár mondatban kiemelném az átlagos meghajtásokkal szembeni előnyeinket:

24V-os motorok, toroid trafó: a 24V egyenáramú motorok strapabíróbbak, halkabbak, nagyobb nyitás számot tesznek lehetővé. Indulásnál és megállásnál képesek gyorsítani és lassítani, nem rángatják a kapuszerkezetet, finoman zárnak, csattanás nélkül. A toroid trafó takarékos és rendkívül hosszú az élettartama is.

Végállás kapcsoló: sok általános hajtóműnek nincs, vagy csak 1 végállás kapcsolója van. Itt a végállás lényegében egy akadály, nekicsapja a kaput a pillérnek, erőlködik még kicsit, majd a vezérlés leállítja a motort. Van olyan is ahol a vezérlés számolja a másodperceket, és még a nagy csattanás előtt leállítja a motort, de ez a megoldás sem megbízható. Egy szárnyas kapunyitó esetén szeles időben a kapu szárnyat ellentarthatja a szél – a kaput tovább tart becsukni a motornak. Ha másodperceket számol a vezérlés, a ciklus végeztével a kapu nyitva is maradhat. A SOMMER végállás kapcsolói rendkívül precízen beállíthatók, szárnyas kapuk nyitók esetén sokszor ütköző sem szükséges, hiszen a két szárny egymást feszíti.

Rádiós jelátvitel 868,8 MHz 128bites kódolás: általánosságban 433 Mhz-en közölnek a távkapcsolók, ami egy igen telített frekvencia tartomány. Kisebb hatótávolság jellemzi őket, gyakori a jelvesztés és sokszor találkozhatunk nem ugrókódos technikával, ami egy okos telefonnal is lopható, így a saját garázson és kapun keresztül lophatóvá válnak értékeink. A Sommer az előzőekkel ellentétben 868,8 és 868,95 Mhz-es frekvenciát használ, mely nagyobb hatótávolságot biztosít és megbízható kapcsolatot teremt a jeladó és hajtómű között. A SOMMER ezen felül 128 bites ugrókódos technikát alkalmaz (SOMloq2), melynek eredményképp a kód rendkívül biztonságos, lophatatlan. Ezért szoktuk előszeretettel alkalmazni akár riasztók ki- és bekapcsolására is. A távirányítókon minden gomb saját kóddal rendelkezik.

Kézi összeszerelés: általánosságban robotok rakják össze a hajtóműveket. A SOMMER-nél a robotok mellett sok olyan munkaállomás van, ahol csak az emberi tényezőkkel lehet biztosítani a magas színvonalat. A gyártás során sokkal több a kontroll és csomagolás előtt minden hajtóművet tesztelünk, ezzel is a magas minőség fenntartása a cél.

Garázskapu meghajtásoknál mozgó motor: a legtöbb hajtóműnél láncra szerelt heveder húzza és tolja a garázskaput. A láncot mozgató motor hátul, a vezérlés mellett kap helyet. A SOMMER-nél a motor mozog a sínen, így precízebb erőhatárolást és probléma esetén sokkal jobb reakcióidőt tesz lehetővé, hiszen a motorkocsi közvetlen a kapuba kapaszkodik (nincs a lánc nyúlásából fakadó tehetetlenség).

Tolókapu motorok nyitási távolsága: sokszor futunk bele olyan tolókapu meghajtásokba, ahol a nyitás távolsága maximum 4m. Egy átlagos úszókapu esetén 3,2m hasznos nyílásnál a túlnyúlással együtt már min. 4,5 métert kellene tolnia, így a 4m-es megjelölések úszókapuk esetén használhatatlanok. A SOMMER legkisebb tolókapu mozgató motorja is képes 8m-es kapuszárnyat mozgatni.

Alkatrész ellátás, szervizelés: Magyarországon egyedülálló módon a SOMMER-nél robbantott ábráról minden alkatrész után rendelhető. Márka képviseleteink azonnal kiszolgálják a vevőket, raktárkészlet hiány estén napokon belül biztosítjuk az alkatrészt.

Fentiek csak a jéghegy csúcsa. Rengeteg apró innovatív részlet szolgálja a felhasználók komfortját, biztonság érzetét. A fejlesztések folyamatosak, a német mérnökök precizitása és elhivatottsága a garancia, hogy a SOMMER márkanévvel Ön a legjobbat kapja.

Forrás: Gyakran Ismételt Kérdések (sommerbolt.hu)

Referencia videók